Setmanari d'informació local - 138 anys

Catalina Cladera (PSOE): «Galmés ha d'explicar la gestió de Bonet com a consellera d'Hisenda i la seva dimissió»

Catalina Cladera ha acusat Llorenç Galmés de mentir als mallorquins. | Foto: PSOE

Les informacions publicades aquest dissabte per ÚltimaHora entorn de la dimissió de l'exconsellera d'Hisenda del Consell de Mallorca, Pilar Bonet, donen un nou caire a la situació creada dins de l'executiu PPVOX de Llorenç Galmés. Segons el diari, Bonet hauria dimitit després de veure's implicada en un gran cas de desfalc.

Per aquest motiu la portaveu del PSOE al Consell, Catalina Cladera, ha exigit aquest dissabte «la convocatòria d'un ple extraordinari de la corporació per tal que Galmés ens pugui explicar tot el que ha passat» en relació a la renúncia de Bonet. Cladera creu que Galmés «ha mentit als mallorquins» quan divendres en nota pública es va atribuir la renúncia de Bonet a «circumstàncies personals», quan les informacions aparegudes apunten «a un rerefons molt més greu relacionat amb l'activitat professional de la ja exconsellera».

Per això els socialistes demanen a Galmés «quina ha estat la gestió de Bonet durant aquests set mesos de legislatura», perquè els fets coneguts «posen en dubte aquesta gestió». Cladera ha recordat que els pressupostos del Consell de 2024 es van presentar desquadrats, amb ingressos i despeses que no coincidien; i també ha recordat que la conselleria d'Hisenda va ser clau en la signatura de 43 milions d'euros que s'han destinat a mantenir la tarifa dels fems de Mallorca tal com estava. Exemples de «mala gestió del Consell que els socialistes hem denunciat repetidament durant aquests mesos» segons ha dit Cladera.

Tot això, segons la dirigent del PSOE, «qüestiona la gestió de Galmés al capdavant del pacte PPVOX al Consell de Mallorca». Cladera ha afirmat que «si Galmés sabia tot això que s'ha destapat avui i ho ha estat ocultant és gravíssim, i per això necessitam que ens doni totes les explicacions». Cladera considera rellevant saber «perquè Galmés va nomenar Bonet, quina gestió ha fet al Consell, i tot el que ha passat al voltant de la seva sortida sobtada».

El PSOE de Llucmajor també han anunciat la petició d'un informe d'auditoria de l'Ajuntament de la localitat, atès que Pilar Bonet va exercir com a regidora d'Hisenda durant els quatre anys de la passada legislatura, amb batlia del PP en mans d'Èric Jareño.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.