Setmanari d'informació local - 138 anys

El 82% dels nostres lectors consideren que el Govern de Marga Prohens és «un desastre a nivell social i lingüístic»

Clara majoria. El 82,56% dels nostres lectors han considerat que el Govern de Marga Prohens és «un desastre a nivell social i lingüístic». Per, contra un 10,7% creuen que «no hi ha gaire diferència amb els darrers 8 anys». Finalment, només un 6,67% dels lectors han considerat que el canvi de Govern «ha suposat una millora de les polítiques públiques».

Aquest mes s'han complit els 100 primers dies del Govern de Marga Prohens. Un Executiu, fruit del pacte de PP i VOX, que ha tengut una diana clara: la llengua catalana.

Així, entre les mesures adoptades pel nou Govern s'hi troba l'eliminació del requisit de català a la Sanitat. A més, ja es planteja poder llevar el requisit a tota la funció pública.

A més, l'anunci de la creació de l'Oficina de Llibertat Lingüística, que gestionarà l'extrema dreta, amenaça de convertir-se en un òrgan castellanitzador que perseguirà l'ús de la llengua catalana.

En l'àmbit educatiu, el pacte PP i VOX ja planteja la 'lliure elecció de llengua' que suposarà la segregació dels estudiants per motiu lingüístics, a més de posar sobre la taula la mesura ultra del 'Pin parental' que permetrà 'censurar' els continguts educatius.

En l'àmbit social i econòmic, el nou Govern s'ha caracteritzat per mesures més neoliberals, com ara l'eliminació de l'impost de successions i la política d'habitatge. A més, també s'estudia llevar la restricció de creuers al port de Palma, entre altres mesures.

Sigui com vulgui, de l'opinió dels nostres lectors s'extreu que el Govern de Prohens ha suposat un canvi a pitjor de les polítiques públiques i amenaça de trencar amb els consensos socials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.