Setmanari Sóller

133
anys

llengua

690

#30AnysLNL (1): Amb un 80'5%, les Illes Balears són el primer territori en parlants de català

03 maig 2016

El dBalears enceta una sèrie de notícies que ajudaran el lector a fer-se una idea més clara de quin és l'estat real de la nostra llengua 30 anys després de l'aprovació de la Llei de Normalització Lingüística (LNL). La majoria de dades que vos anirem oferint són extretes de l'informeCAT 2016 elaborat per la Plataforma per la Llengua.

 
690

La Plataforma per la Llengua lamenta que l'Assemblea Nacional francesa no aprovi la Llei de llengües regionals

20 gener 2016

El parlament francès va rebutjar la setmana passada l’aprovació de la Llei de llengües regionals, un text que reclamava fomentar l’ensenyament, l’ús públic i la presència a mitjans de comunicació de llengües no oficials a l’Estat francès, com el català, l’occità, el basc, el cors, el bretó, el flamenc i l’alsacià.

690
Balears » Balears #IB3IB3llengua

IB3 torna a registre estàndard i deixa de 'salar' als Informatius

15 setembre 2015

El director de IB3, Josep Maria Codony, s'ha compromès aquest dilluns, a fer complir el llibre d'estil de la Universitat de les Illes Balears per als mitjans de comunicació, aquesta és una de les conclusions de la reunió a tres bandes que han mantingut avui IB3, la UIB i la Direcció General de Política Lingüística.

690
Balears » Balears #llenguallengua

Marta Fuxà: «Per aturar les agressions per raó de llengua haurem de fer molta pedagogia»

26 agost 2015

La directora general de Política Lingüística del Govern, Marta Fuxà, ha declarat a dBalears que aturar les agressions per raó de llengua «no depèn de les accions que pugui dur a terme el Govern» perquè «entenem que els comportaments violents individuals són molts difícils de controlar» i ha afegit que dins els servei de Normalització Lingüística «hi haurà d'haver una oficina d'assessorament i ajuda i, sobretot d'informació sobre els drets lingüístics que ajudi a conèixer els nostres drets lingüístics com a catalanoparlants».