Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO inicia una campanya de recollida de signatures per a reivindicar el cos únic docent

55973

La federació d’ensenyament de CCOO ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures per a reivindicar la integració al grup A1 dels docents que encara no pertanyen a aquest grup i un augment del nivell de complement de destí per a la resta dels docents.

L’exigència del pas de tots els docents al grup de cotització A1, al qual actualment pertanyen els professors de secundària i els recentment integrats de Formació Professional, és una demanda històrica del sindicat. Els col·lectius beneficiats per aquesta mesura són els docents que pertanyen al cos de mestres, els mestres de taller i sectors singulars de Formació Professional.

Per altra banda, aquesta campanya també inclou la reivindicació de CCOO d'augmentar el nivell de complement de destí (de 24 a 26) dels docents que actualment ja pertanyen al grup A1, com són el cos de secundària, Formació Professional, Estudis Artístics i Escoles Oficials d’Idiomes.

L’assoliment d’aquestes demandes suposarien un reconeixement a la tasca dels mestres i un augment dels seus salaris per tal d’adequar-los a les tasques i responsabilitats que se’ls exigeixen. El canvi de grup A2 a A1 suposaria millores salarials i de condicions de jubilació. A més passarien automàticament del nivell de complement de destí 21 a 24. La pujada de cada complement de destí del 21 al 25 suposa una pujada salarial d’aproximadament 42,4 euros bruts cada un i entre el nivell 25 i el 26 de 91,48.

Les signatures van adreçades al Ministeri d’Educació i a la conferència sectorial d’Educació, on estan representades totes les CCAA. CCOO exigeix que aquest tema es porti a la mesa sectorial de negociació estatal, s’executi el més aviat possible i s’emmarqui en una Llei de l’Estatut Docent, una llei de professorat necessària i demanada des de fa temps.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.