Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSOE Palma denuncia que Martínez «enalteix» el monòlit de la Feixina

55653

El PSOE de Palma s'ha mostrat indignat amb la decisió del govern municipal, de tornar a il·luminar la Feixina, el dia després de rebutjar una moció sobre la memòria democràtica i el record a les víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme.

Així, denuncien que el batle Martínez «enalteix» el monòlit feixista de la Feixina en il·luminar de nou després d'un any apagat. D'aquesta manera, «el PP fa un pas més en contra de la memòria democràtica a la ciutat des que han tornat a governar. Després de l'eliminació de l'àrea de memòria democràtica de l'estructura municipal i de les competències municipals, ens trobem davant un altre retrocés més», assenyalen.

A més, apunten que el PP va votar en contra de l'organització d'esdeveniments commemoratius entorn del 24 de febrer, data en què Emili Darder, batle de Palma, Antoni Mateu, batle d’Inca, Alexandre Jaume, diputat i l’empresari, Antoni Maria Ques, varen ser assassinats.

Per al PSOE, és important que l'Ajuntament de Palma compleixi la llei autonòmica de memòria democràtica i reconeixement democràtic, mitjançant un compromís ferm de «reparació» a les persones, col·lectius i institucions que varen patir la repressió durant la Guerra Civil i la posterior dictadura franquista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.