Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Menorca afirma que l'oferta turística il·legal no compleix amb els «mínims que l'illa vol oferir»

La consellera d'Ordenació Territorial i Turística de Menorca, Núria Torrent, ha destacat aquest dijous que l'oferta turística il·legal «no compleix en moltes ocasionis amb els estàndards mínims que l'illa vol oferir al turisme».

Així mateix, ha destacat que incideix negativament en altres aspectes, com en la falta d'oferta de lloguer residencial.

Torrent ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió mantinguda aquest dijous en el marc de Fitur entre Booking, el Govern i els consells, durant la qual s'ha anunciat la posada en marca d'un projecte pilot de col·laboració per combatre l'oferta de lloguer turístic il·legal a les Balears.

«És un projecte molt interessant, ja que és important la col·laboració publicoprivada en aquest aspecte, ja que interessa a les dues parts combatre l'oferta turística il·legal», ja dit Torrent.

El Govern, a través de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, els consells insulars i Booking s'avancen al reglament europeu que s'aprovarà en breu i que preveu, entre altres accions, l'obligatorietat d'habilitar en les webs de les plataformes un portal o clau d'accés per les administracions competents.

La proposta de Booking, en línia amb el futur reglament, té com a objectiu augmentar la transparència en l'àmbit del lloguer d'allotjament de curta durada i ajudar les autoritats públiques a regular aquesta part cada vegada més important del sector turístic.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.