Setmanari d'informació local - 138 anys

FE-CCOO celebra que la proposta de lliure elecció de llengua a les escoles hagi estat rebutjada

La Federació d'Ensenyament CCOO de les Illes Balears celebra el resultat de la votació al Parlament, on la proposta de l'extrema dreta per establir la lliure elecció de llengua a totes les etapes el curs 2025-2026 i fins als vuit anys ha estat rebutjada. Aquesta decisió, amb l'abstenció del PP i el vot en contra de l'esquerra, reflecteix la importància de la cohesió i la protecció de la llengua pròpia de les Illes Balears.

FE-CCOO de les Illes Balears entén que la llengua ha de ser un instrument de cohesió social i que el català, com a llengua pròpia de les Illes Balears, ha de ser coneguda, protegida i promocionada socialment, especialment en l'àmbit educatiu.

«No podem consentir cap retrocés en la defensa dels drets lingüístics, i molt manco que la llengua sigui un factor de segregació dins els centres educatius. La llengua hauria de ser un mitjà d'integració i no una font de conflicte social; una confrontació innecessària i amb l'única intenció de complir amb deutes polítics», han assegurat en un comunicat.

Des del sindicat, s'han mantingut «fermes en la defensa de la convivència pacífica i el respecte a les diferents llengües, cada una amb les seves modalitats, que són pròpies a tot l'estat, i, en especial, el català propi de les Illes».

Per això, la Federació d'Ensenyament de CCOO Illes Balears insta al Conseller d'Educació i Universitat a considerar amb molta prudència les decisions futures en matèria lingüística. És crucial que totes les decisions es prenguin en un enfocament racional i amb la consideració de les implicacions a llarg termini en l'àmbit educatiu i lingüístic de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.