Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell aprova assumir les competències en matèria de Joventut

22777

El ple del Consell ha aprovat aquest dijous el traspàs de les competències en matèria de Joventut, que seran efectives a partir del primer d'octubre. Segons ha detallat la institució insular, el cost efectiu d'aquests serveis i funcions, que actualment desenvolupen el Servei de Joventut i la IBJove del Govern, és de 753.738,58 euros.

Durant la seva intervenció, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha remarcat que amb aquestes noves competències es compleix l'Estatut d'Autonomia i es desenvolupa la llei integral de joventut que assignen les competències en matèria de joventut als Consells insulars.

Per la seva banda, el director insular de Juventut, Àlex Segura, ha assegurat que «Mallorca era l'única illa que no comptava amb les competències en Joventut», i ha afegit que amb aquest pas «s'eviten duplicitats de tasques i es dóna un nou impuls en aquesta matèria en l'àmbit insular».

Entre altres competències i funcions, el Consell assumirà l'assistència tècnica, econòmica i material a les escoles de formació, l'expedició de diplomes i la gestió del registre de monitors i directors, la programació i execució d'activitats públiques d'oci, la gestió d'instal·lacions per a nens i joves, el foment i promoció de l'organització juvenil en totes les seves manifestacions i la mobilitat geogràfica, intercanvis i turisme juvenil.

Quant a la Direcció Insular de Joventut actual està formada per cinc treballadors i després del traspàs efectiu comptarà amb un total de 12 places.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.