Setmanari d'informació local - 138 anys

Reduir el nombre de creuers i prohibir el lloguer turístic, són algunes demandes d'Arran

22529

L'organització Arran ha presentat aquest dimecres la seva campanya d'estiu contra el model turístic a Mallorca en la qual se sol·licita «limitar o reduir el nombre de creuers i prohibir de manera immediata l'activitat de les empreses relacionades amb els pisos turístics», entre altres demandes.

La presentació ha tengut lloc al carrer Sant Miquel de Palma, on membres del col·lectiu han desplegat una pancarta amb el missatge 'No és turismofòbia, és lluita de classes' i han llegit un manifest. Així mateix, el portaveu d'Arran, Jaume Mateu, s'ha posicionat en contra de les declaracions de les institucions sobre la protesta del dilluns en un autobús turístic a Palma i ha instat al Govern a «rectificar».

«Criminalitzar la resposta del carrer a les problemàtiques que té el turisme sobre les classes populars no té cap tipus de sentit», ha manifestat. «Ens agradaria tenir un debat sobre quin model turístic volem a Mallorca», ha recalcat. Entre les reivindicacions que el col·lectiu ha destacat durant l'acte també es troba la «paralització de manera immediata de la concessió de llicències d'activitat per als hotels i empreses vinculades al turisme».

Arran també sol·licita «millorar les condicions laborals, augmentar els salaris i apostar pel control i per la inspecció de treball, la transparència i el foment del cooperativisme». D'altra banda, l'agrupació juvenil demana l'augment dels impostos a les empreses del sector turístic i «destinar la recaptació a diversificar l'economia per avançar cap a una sobirania econòmica de Mallorca».

A més, des de l'organització han manifestat el seu rebuig a les cadenes hoteleres «que blanquegen doblers i tributen la major part de la seva capital a l'estranger». Finalment, han animat a la ciutadania a unir-se en la lluita contra l'actual model turístic i a participar en les diferents plataformes ciutadanes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.