Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell dóna suport a les dones de Manacor perquè participin en el ball d'Indis i Moretons

22353

L'equip de govern del Consell ha donat suport a la reivindicació de les dones i nines de Manacor de participar en el ball tradicional d'Indis i Moretons.

Segons ha informat el Consell, es tracta d'un ball en el qual només poden participar nins i homes, per la qual cosa s'ha donat suport a aquesta demanda per adaptar les tradicions a una nova realitat, on les dones tenen un paper actiu i visible en la societat.

«Ja sabem que les tradicions, en una societat patriarcal com la nostra, se'ns venen masculinitzades i solen ser profundament desiguals en relació al paper de les dones. Això ha de canviar i està canviant, ja que és necessària una evolució per adaptar-se al pas del temps. Les dones han de tenir el paper que mereixen», ha declarat el conseller insular de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado.

En aquesta línia, el conseller insular ha recalcat que la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes inclou en l'article 32.4 un apartat que precisament obliga a les administracions públiques a «promoure i garantir la igualtat d'oportunitats entre dones i homes en la participació de les festes tradicionals i en la cultura popular, corregint estereotips sexistes».

Des de Consell han assegurat que la institució té el compromís de donar suport a la demanda de les dones i nines de Manacor a voler ser membres actius de les festes del seu municipi i anima i dóna suport a l'Ajuntament de Manacor a fer-ho possible.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.