Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell explica a les formacions polítiques el traspàs de competències de joventut

19727

El conseller insular de Desenvolupament Local, Joan Font, s'ha reunit aquest dijous amb els portaveus dels grups polítics del Consell per informar-los sobre les condicions del traspàs de les competències en matèria de joventut, que es farà efectiu l'1 d'octubre.

En la reunió, Font ha estat acompanyat pel director insular de Joventut, Àlex Segura. El conseller ha explicat que l'objectiu era que els partits «puguin accedir a la documentació abans que la proposta d'assumpció de les competències vagi al Ple».

Per això, durant la trobada s'ha fet lliurament d'una còpia de tota la informació. A més, els portaveus han pogut plantejar les seves propostes. Per la seva banda, Àlex Segura ha explicat el treball realitzat des del passat estiu en el Consell per poder assumir aquestes competències. «Ara el Consell està totalment preparat per assumir les competències, això suposarà reprendre un impuls a les polítiques de joventut en l'àmbit insular», ha indicat.

A la reunió han assistit el portaveu del PSIB, Miguel Ángel Coll; la portaveu de Podem, Aurora Ribot; la portaveu de MÉS, Mercè Bujosa; per part del PP, Joan Rotger; la portaveu de Ciudadanos, Catalina Serra; i el portaveu del PI, Antoni Pastor.

El traspàs es farà efectiu l'1 d'octubre, tal com es va acordar en la primera reunió de la Comissió Mixta de Transferències Govern-Consells Insulars. Una vegada transferides les competències, el Consell treballarà la coordinació municipal, donarà assistència jurídica, econòmica, formativa i tècnica en matèria de joventut i oci als municipis; i elaborarà, aprovarà o modificarà el Pla Insular de Joventut. A més, prepararà i gestionarà els programes i les accions juvenils d'àmbit insular.

En l'àmbit associatiu es donarà suport tècnic, econòmic i material a les entitats juvenils per fomentar la participació de la joventut. Finalment dins de les competències també s'inclou establir programes i accions que facilitin l'autonomia personal de la joventut i promoguin hàbits de vida saludables i actituds responsables, solidàries i de respecte a la diversitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.