Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell insta el Ministeri espanyol de Justícia a reactivar l'activitat del Jutjat de Violència contra la Dona

19725

La Direcció Insular d'Igualtat del Consell ha instat al Ministeri espanyol de Justícia a solucionar la situació que ha estat denunciada pels treballadors del Jutjat de Violència contra la Dona número 1 de Palma, «que ha quedat paralitzat per falta de personal».

Així mateix, des de la institució insular han destacat que les Balears són una de les comunitats que més denúncies per violències registra a l'Estat espanyolPer això, ha criticat la «deixadesa en una problemàtica tan greu com aquesta», ja que aquesta paralització «suposarà deixar de fer guàrdies i deixar d'assumir més denúncies d'agressions masclistes», han assegurat des del Consell.

Així mateix, han assenyalat que es tracta d'un servei del qual la ciutadania «no pot prescindir» i que, segons la memòria judicial, els dos jutjats de Violència cap a les dones de Palma tramiten unes 2.500 denúncies -entre penals i civils- anualment.

En aquest sentit, el Consell ha instat al Govern espanyol a trobar una solució «ràpida i satisfactòria» i ha reclamat que «es faci efectiu del Pacte contra la violència de gènere, dotant-ho de pressupost de forma immediata».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.