Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell ajudarà els ajuntaments perquè adquireixin jaciments arqueològics

19553

El Consell ha aprovat aquest dimecres la proposta del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, de destinar 700.000 euros en una nova convocatòria d'ajudes per adquirir terrens on se situïn jaciments arqueològics.

Segons Miralles, «l'objectiu és incrementar el patrimoni públic accessible als ciutadans facilitant que els ajuntaments adquireixin jaciments que avui dia són de titularitat privada i fomentar així la conservació, recerca i divulgació d'aquest patrimoni».

Aquesta nova convocatòria d'ajudes es publicarà la setmana vinent en el BOIB i a partir de la seva publicació els ajuntaments disposaran de 30 dies hàbils per presentar sol·licituds. Les adquisicions dels terrenys on radiquin els jaciments han de produir-se entre l'1 de gener de 2016 i el 15 d'octubre de 2018.

La convocatòria, dotada amb 700.000 euros, es finança a càrrec de l'1,5% cultural que les administracions públiques estan obligades a destinar a cura del patrimoni i provenen bàsicament de les inversions realitzades en matèria de carreteres per part del Consell.

En concret, la convocatòria subvenciona projectes d'adquisició que puguin presentar els ajuntaments en funció de la població d'aquests municipis per facilitar, en paraules de Miralles, «que aquells que tenen menys recursos també puguin tenir accés a incorporar aquests jaciments al seu patrimoni municipal». Cada ajuntament podrà presentar un únic projecte i l'import màxim subvencionable és de 100.000 euros per projecte.

Miralles ha dit que arran d'aquesta convocatòria «és probable que alguns ajuntaments treguin del calaix projectes que tenien aparcats per a la compra d'algun jaciment arqueològic del municipi», però també creu que tendran «peticions per ampliar terrenys de jaciments actuals que tenen el seu espai públic però que s'estenen per altres terrenys dels voltants, en mans privades».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.