Setmanari d'informació local - 138 anys

La Setmana del Llibre en Català arriba amb tot un seguit d'activitats culturals

14949

Les presentacions de llibres i les activitats familiars dinamitzaran la Setmana del Llibre en Català que es desenvoluparà del 2 al 5 de novembre en el Parc de les Estacions.

La fira, organitzada pel Gremi de Llibreters de Mallorca, amb el patrocini del Consell i el suport de Cort, compta enguany amb la participació de Lluna, Quart Creixent, Drac Màgic, Embat, La Biblioteca de Babel, Jaume de Montsó, Abacus, Llibres Ramon Llull i Literanta, que obriran les seves casetes de 10.00 a 21.00 hores amb descomptes del 5% en tots els llibres.

La presidenta del Gremi de Llibreters de Mallorca, Maria Barceló, ha assegurat que es tracta «d'una iniciativa que afavoreix el contacte directe, la relació entre llibreters, editors, escriptors i lectors, que poden trobar totes les novetats, així com llibres de fons i de les col·leccions dels segells més importants de les Illes».

En aquesta línia, el vicepresident del Consell, Jesús Jurado, ha felicitat al Gremi i ha afirmat que des de les institucions s'ha de donar «un cop de timó perquè la llengua catalana segueixi sent un referent, gràcies a la lluita i implicació de tanta gent».

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha convidat «a tota la ciutadania a gaudir d'aquesta proposta cultural que fins al diumenge oferirà tot un seguit d'activitats literàries per promoure la lectura, enfortir la difusió del llibre, distribuir el coneixement i fomentar la cultura en llengua catalana».

Inauguració

Aquest dijous, a les 19.00 hores, la periodista i escriptora Eva Piquer serà l'encarregada del pregó inaugural. A continuació, es podrà gaudir del concert de folk-pop de Marga Rotger, que presentarà les cançons del seu últim disc 'Utopia'.

El dijous i el divendres al matí Eslam Poetry Illes Balears organitzarà un taller de poesia. A l'horabaixa de divendres, a les 17.00 hores, es presentarà el nou diari, en paper i digital, en català, 'La Jornada'.

A les 18.00 hores, Daniel Escribano presentarà el seu llibre 'El conflicte lingüístic a les Illes Balears durant la Segona República (1931-1936)' i a les 19.00 hores, la poeta Dolors Miquel dialogarà sobre el seu poemari 'El guant de plàstic rosa', premi de poesia Ausiàs March de Gandia 2016. A més, a les 20.00 hores, l'editor Josep Juan Vidal i Cecili Buele acompanyaran a Miquel López en la presentació de la seva novel·la 'Allò que el vent no s'endugué'.

La jornada del dissabte arrencarà l'activitat infantil, 'Una capsa de contes' a les 11.00 hores. A continuació, a les 12.00 hores, escriptors i escriptores de les Balears protagonitzaran una lectura col·lectiva del llibre 'Ales de fusta' i a les 13.00 hores es presentarà el poemari 'Llum a l'arsenal. Cent poemes', pel seu autor Lluís Calvo.

A la tarda, l'escriptor Felip Munar presentarà a les 17.30 hores de dissabte el seu llibre 'La universalitat de la glossa. Glossis mallorquins de picat (1735-2011)' i a les 19.00 hores, serà el torn del periodista televisiu Xavi Coral, que presentarà el seu llibre 'L'herba sempre és més verda a l'altra banda'.

Finalment, per al diumenge està programat un contacontes a les 11.00 hores, la presentació del cartell de promoció del català realitzat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, la taula rodona sobre 'L'illa, el far, el vent' i la presentació del llibre 'Clara Hammerl. Una dóna de paraula', de Pere Sales.

A les 19.00 hores es clausurarà aquesta Setmana del Llibre amb un concert ofert pel professorat de l'Escola de Música Ireneu Segarra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.