Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB assegura que el Consell finança obres il·legals com l'aparcament de Cala Deià

10812

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Natura (GOB) ha assegurat que el Consell de Mallorca està finançant obres il·legals que no disposen dels permisos pertinents o que incompleixen la normativa, com és el cas del nou aparcament de Cala Deia, el vial de Costitx o el projecte d'adequació del camí de Santa Eugènia.

Així mateix, en un comunicat l'entitat ha recordat que a l'abril ja va haver de revocar dues subvencions per actuacions al Guix, una àrea protegida pel Consell de Mallorca.

Igualment, fa dos mesos el departament de Desenvolupament Local del Consell va fer enrere la concessió de tres subvencions que hi havia ja autoritzat a l'Ajuntament d'Escorca en la primera convocatòria del Pla Especial d'Inversions Financerament sostenibles 2016-2017, per incomplir la normativa urbanística.

Pel que fa a l'ampliació de l'aparcament de Cala Deià, el GOB ha explicat que, segons han pogut saber, l'inici d'aquestes obres es va fer sense comptar amb cap dels informes preceptius que requereix pel fet de situar-se a la Serra de Tramuntana.

En el cas de Santa Eugènia, sobre el projecte d'adequació del camí de la Via, tenen constància que el Departament de Territori i Infraestructures afirma que el projecte no s'adapta al plantejament municipal.

El GOB ha demanat al Consell la paralització "immediata" de les obres i que suspenguin totes les ajudes previstes per a ambdós Plans fins a disposar de tota la informació suficient per avalar la legalitat de les obres que els Ajuntaments pretenen desenvolupar. A més, han exigit unes bases "més estrictes".

"Cal exigir més rigor, responsabilitat, implicació de l'administració pública amb el repartiment dels fons públics, especialment quan s'han de complir uns terminis de la convocatòria i els ajuntaments presenten els projectes sense aprovar o sense informe de supervisió tècnica", han denunciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.