Setmanari d'informació local - 138 anys

Enguany sols s'ha localitzat un niu de vespa asiàtica, també a Sóller

Aquest any només s'ha localitzat a Mallorca un únic niu de vespa asiàtica (Vespa velutina), espècie invasora molt perjudicial per a les abelles detectada per primer cop a Mallorca el 2015 i s'han eliminat a més nou reines mitjançant trampes.
El primer niu ho va detectar un apicultor que va informar de la presència d'una vespa que no coneixia en el seu apiari, situat a la vall de Sóller, ha recordat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca en un comunicat.

Des de llavors, l'espècie s'ha expandit a la Serra de Tramuntana i ha afectat un total de 10 municipis. Entre 2015 i 2017 s'han retirat 30 nius.

Segons Irene Garneria, tècnica de Protecció d'Espècies de la Conselleria, durant la primavera d'aquest any s'ha dut a terme una campanya amb paranys molt intensiva, que ha comportat l'eliminació de nou reines fundadores, amb la col·locació de 580 trampes, per a les que s'ha donat prioritat a la zona de Bunyola, Sóller i Deià i el perímetre que circumda aquests municipis, tenint en compte la previsió d'expansió de l'espècie.

Aquest any, de moment només s'ha trobat un niu en el nucli urbà de Sóller, una bona notícia per al director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, qui ha agraït la tasca de l'equip de control de la vespa invasora perquè « els mètodes utilitzats, alhora que les captures, han fet mal a l'espècie, tot i que encara no es pugui declarar com eradicada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.