Setmanari d'informació local - 138 anys

Bea Borràs i Mar Umbert investides Valentes Dones 2018

palma soller valentes dones foto morey | Jaime Morey

Amb el solemne acte d’investidura de les Valentes Dones de 2018, Beatriu Borràs Arbona i Maria del Mar Umbert Seguí, dijous van començar oficialment les festes de maig -Fira i Firó-, que culminaran aquest dilluns amb el gran simulacre.

L’acte inaugural de les celebracions -com de costum un gran esdeveniment social i oficial- es va completar amb la lectura del Pregó, que enguany ha estat a càrrec de la prestigiosa a pianista nord-americana, establerta a Sóller, Suzanne Bradbury.

Beatriu Borràs i Mar Umbert van rebre, com de costum, els atributs del càrrec de mans del batle Jaume Servera, passant a presidir l’acte al costat de la Valentes Dones sortints, Llucia Bibiloni i Catalina Arbona, que es van acomiadar emocionades.

Per la seva banda, les noves Valentes Dones van mostrar la seva gran satisfacció i en l’al·locució dirigida al públic, que omplia l’església parroquial de Sant Bartomeu, van fer una crida a reconèixer el treball i la «valentia» de totes les dones minortizadas per la història i la societat ».

Minuts abans d’iniciar-se l’acte, una comitiva formada per autoritats locals i convidats, personatges històrics i infantils es van reunir davant l’Ajuntament.

Cal recordar que aquest any gairebé tots els personatges de la recreació històrica estan interpretats per noves persones. El Capità Angelats, Guillem Coll, presidia la comitiva militar, i les valentes dones Infantils -que també van tenir el seu protagonisme- són Núria Quetglas i Gràcia Bernat.

Entre les autoritats que no van faltar a la cita cal destacar al president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la consellera d’Hisenda i Administració Pública del Govern, Catalina Cladera, entre d’altres. També va assistir el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

Els xeremiers van entrar a l’esglèsia parroquial entre grans aplaudiments acompanyant la barra de Can Tamany. En aquesta ocasió també es va estrenar una tonada de xeremies ‘Marxa barruda’ composta per Pep Toni Jaume. Les Valentes Dones 2018 van entrar del batle i del president insular.

Abans de la investidura, les protagonistes van intercanviar presents i els personatges infantils van rebre un detall. Jaume Servera va lliurar els ‘ceptres’ d’olivera -que representen en miniatura la històrica barra- a les noves Valentes Dones, un distintiu que les acompanyarà durant tot un any ple d’emocions i experiències.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.