Setmanari d'informació local - 138 anys

El Jardí Botànic prsenta el projecte europeu de conservació de flores insulars

El Jardí Botànic de Sóller va presentar divendres per primer cop les feines i els resultats obtinguts a través del projecte europeu Mediflora de conservació de la flora mediterrània amenaçada. Més de 50 persones representants de les institucions que han participat en el projecte -tècnics i polítics del Govern i del Consell, directors de Parcs Naturals, agents de Medi Ambient, becaris i voluntaris, entre d’altres- van assistir ahir a la primera presentació de les accions que s’estan duent a terme.

Jaime Canudas, president de la Fundació Jardí Botànic de Sóller donà la benvinguda a tots els assistents i Josep Lluís Gradaille, director del jardí, juntament amb Magdalena Vicens, conservadora, van explicar alguns dels detalls tècnics. També hi era opresent el directir insular de Medi Ambient, Josep Manchado.

Un de les fites més importants del projecte desenvolupat al jardí Botànic és que per prim era vegada s’han utilitzat llavors de plantes amenaçades -o fins i tot d’algunes ja descomparegudes en el medi natural- que s’han anat seleccionant i conservat en el banc de germoplasma del jardí durant els darrers 25 anys. Si bé algunes d’aquestes llavors ja es cultivaven en forma de planta a les instal·lacions de Sóller, aquesta serà la primera vegada que s’empraran per reintroduir aquestes plantes als seus respectius hàbitats naturals.

Visita

Els assistents van poder visitar les instal·lacions, laboratoris, hivernacles de reproducció i col·leccions de plantes vives i veure el que s’ha aconseguit amb aquesta feina.

Care-Mediflora és un projecte internacional de conservació de flores insulars de la Mediterrània finançat per la Fundació MAVA (Fundation pour la Nature). Aquest programa ha permès la contractació temporal de tres biòlegs i un administratiu.

El programa finalitza el mes de desembre d’enguany però el material i dades quedaran a la disposició de les diferents institucions col·laboradores, especialment de la UIB i òrgans directius, tècnics i conservadors de parcs i espais naturals protegits.

En el projecte Mediflora hi participen també institucions d’altres illes mediterrànies. A més de Balears (representades pel Jardí Botànic) compta amb partners de Còrsega, Sardenya, Sicília, Creta i Xipre i també el Grup d’Especialistes en Plantes Mediterrànies de Unió Internacional per a la Conservació de la Natura -Comissió per a la Supervivència de les espècies (IUCN-SSC).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.