Setmanari d'informació local - 138 anys

Un carrer de Port ja du el nom de Miquel Ballester, Fill Il·lustre

El Fill Il·lustre de Sóller Miquel Ballester (1919-2008), físic, meteoròleg i músic, ja té un carrer dedicat al seu estimat poble «l’únic lloc del món on es trobava a gust i tranquil», com recordava ahir el seu fill, Miguel Ballester Casado, durant l’acte d’inauguració d’aquesta via pública. Amb l’assistència d’alguns amics, representants del món de la música i membres de la corporació, el batle, Jaume Servera va fer oficial el renomenament del carrer Belles Etapes del Port com» carrer de Miquel Ballester i Cruelles, Fill Il·lustre de Sóller».

Es compleix així un acord de Ple adoptat de fa un any quan el consistori va decidir que tots els Fills Il·lustres del municipi tinguessin dedicat un carrer o edifici. Els darrers canvis ja fets efectius van ser el del carrer Pere Serra i la biblioteca Guillem Colom, poeta.

Durant l’acte el batle assegurà que aquest reconeixement és «un deute que el poble tenia amb Miquel Ballester». El seu Fill també va recordar amb emoció la tasca del seu pare i la seva «gran dedicació a la feina i a la seva família».

També va intervenir en l’acte Maribel Torrens, representant de les Joventuts Musicals de Sóller la qual va recordar la «gran col·laboració de l’homenatjat i de la seva família en la organització de concerts i activitats musicals així com la donació que va fer a l’entitat del seu piano de cua, actualment dipositat a la sala de concerts del Museu de la Mar. Finalment el rector, Marià Gastalver, amic de la família va tenir unes paraules de record pel Fill Il·lustre i va beneir aquesta via pública.

A l’acte també hi foren presents en representació del món acadèmic i científic Climent Ramis, catedràtic de Física de la Terra a la UIB i el meteoròleg Agustí Jansà, director jubilat de l’agència de l’AEMET a Balears. En representació del Casal de Cultura també hi va ser el seu president Josep Ensenyat i Joan Frau com president dels Amics de la Música.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.