Setmanari d'informació local - 138 anys

Prohens assenyala que «no hi ha cap novetat» sobre el català a la funció pública però assegura que complirà l'acord amb l'extrema dreta

Isaac Buj - Europa Press

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assenyalat que «no hi ha cap novetat» en l'eliminació del requisit del català a la funció pública però ha afirmat que el Govern complirà l'acord d'investidura amb el partit d'extrema dreta VOX.

Així s'ha expressat la líder de l'Executiu aquest dimarts al ple del Parlament després d'una pregunta del diputat de MÉS per Mallorca Lluís Apesteguia, qui ha mostrat la seva «preocupació» pel punt de l'acord d'investidura que fa referència a «garantir que el desconeixement del català no penalitzi a l'accés a la funció pública».

En aquesta línia, Prohens ha assegurat que el Govern complirà els acords d'investidura i que els ciutadans «tendran garantit» el dret de adreçar-se i ser atès en les dues llengües oficials. Una qüestió que, segons ella, «no va en perjudici d'una llengua ni d'una altra».

Apesteguia, per part seva, ha criticat que Prohens «s'ha venut a VOX». «No es pot mercadejar amb els drets», ha subratllat, qüestionant si durant aquesta legislatura «hi haurà treballadors a l'administració pública que no puguin garantir els drets dels ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.