Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA deplora la demolició d'una casa singular a Gènova: Miralmar, construïda l'any 1926

57529

ARCA ha lamentat la demolició de Miralmar, una casa singular a Gènova construïda el 1926 que, a més, havien inclòs a les al·legacions al pla general, i ha avisat, en aquest sentit, que «es perd el barri per no haver-hi un pla urbanístic adequat».

«Miralmar era una casa del 1926 amb gran presència i caràcter, situada al carrer Rector Vives 54 del barri de Gènova. A la vergonyosa pèrdua de l'edifici hem d'afegir la de l'interessant jardí escalonat que tenia», ha indicat l'associació aquest dimecres a un comunicat.

En aquesta línia, han recordat que des de fa anys demanen prou ampliació del catàleg d'elements patrimonials. Concretament, el febrer del 2022 varen reclamar la catalogació de molts immobles a Palma i una revisió exhaustiva del catàleg dins de les al·legacions a l'aprovació inicial del nou PGOU, en detectar importants mancances.

A més, han afegit que el barri de Gènova és un dels que més pèrdues d'edificis singulars i originals ha tengut els darrers anys, cosa que ARCA ja havia denunciat altres vegades i no s'ha posat remei.

«No ens queda sinó lamentar una gestió insatisfactòria del nostre patrimoni dins d'uns plans urbanístics que permeten un aprofitament excessiu o uns plans especials obsolets amb criteris antics que no s'han sabut aturar», ha criticat l'associació, censurant també que «se segueixi afavorint la substitució d'immobles originals i la desaparició de la història».

Per tot això, ARCA ha considerat que Gènova «no mereix aquest maltractament» i ha avisat que el catàleg d'elements de valor patrimonial «segueix sent insuficient a tot Palma, i l'arribada de doblers, especialment dedicats a habitatge unifamiliar de luxe, està provocant pèrdues doloroses».

«L'autenticitat, la història i el paisatge sempre estan en darrer terme davant de l'ambició i l'especulació; els interessos particulars no poden triomfar sobre els generals», han sentenciat.

Per acabar, l'associació ha reivindicat que la demolició es podria haver evitat, ja que varen advertir de la seva singularitat un any abans que fos concedida la llicència, «abans del canvi de govern municipal».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.