Setmanari d'informació local - 138 anys

L’OCB convoca el Premi Sambori, concurs escolar de textos periodístics en català

56241

L’Obra Cultural Balear (OCB) convoca la sisena edició del Premi Sambori de textos periodístics en català adreçat als escolars dels centres educatius de les Illes Balears.

El Premi Sambori neix el 1998 a iniciativa d’Escola Valenciana i la Fundació Sambori amb l’objectiu de contribuir a la normalització lingüística del català i a promoure el seu ús social i cultural. L’OCB se sumà a aquesta iniciativa amb la voluntat de fer-la extensiva als centres educatius de les Illes Balears i oferir a la comunitat educativa estímuls per a la creació en llengua catalana.

La convocatòria d’aquest any vol, a més a més, fomentar l’interès pel coneixement de la realitat cultural i social de les Illes Balears i a la vegada ser un altaveu de l’alumnat participant.

En el concurs, hi poden participar tots els estudiants de 3r cicle d’educació primària o qualsevol cicle d’educació secundària obligatòria en centres educatius de les Illes Balears durant el curs 2023-2024. Els textos han d’estar vinculats a temes o personatges d’interès de la cultura i la llengua de les Illes Balears i han de fomentar valors per una societat activa, integradora i cívica. Es poden presentar textos de qualsevol de les modalitats del gènere periodístic: notícia, reportatge, entrevista, crònica o article d’opinió. Els treballs poden ser d’autoria individual o col·lectiva en grups d’un màxim de 3 persones, originals i escrits en català.

El termini de presentació dels textos finalitza el 19 d’abril i els premiats es faran públics el 7 de juny. Es premiaran tres treballs de cada categoria amb vals per compra de llibres en català i un dia d’aventura al parc de tirolines de la Porciúncula. Els treballs seleccionats es publicaran en aquest mitjà, dBalears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.