Setmanari d'informació local - 138 anys

Publiquen un mapa de professors agressors a les universitats dels Països Catalans

56057

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha publicat a les xarxes socials un mapa on identifiquen els «professors agressors destapats a les universitats públiques» del territori.

A més, han remarcat que «les agressions no són quelcom aïllat, no són cap anomalia. Ben al contrari: són la demostració més clara que la violència que pateixen les dones a les aules és estructural, sistèmica, i una expressió més del sistema de violència capitalista i patriarcal».

El Sindicat apunta que és «impossible dir quants casos reals d’agressors hi ha a cada universitat, perquè la pròpia institució oculta les dades de denúncies, i perquè les dones agredides segueixen tenint molts impediments per denunciar». A més, «només 2 de cada 10 centres universitaris admeten haver investigat casos denunciats».

Per això, consideren «essencial» la tasca de destapar casos del moviment estudiantil i assenyalen que és «l’única forma a través de la qual farem de les aules un espai segur».

Finalment, animen a continuar la mobilització a través de l’acció directa per a poder aconseguir «aules segures en un sistema lliure de la dominació capitalista i patriarcal».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.