Setmanari d'informació local - 138 anys

Clam a Ciutadella en defensa del català: «Qui estima la llengua la protegeix»

Més de 200 persones han participat en la protesta a favor de la llengua celebrada a Ciutadella. | Foto: Plataforma per la Llengua

Clam unànime. Més de 200 persones s'han concentrat aquest dissabte davant l'Ajuntament de Ciutadella per protestar pel 'no' del consistori a penjar una pancarta en defensa de la llengua.

A l'acte, molt reivindicatiu, s'ha desplegat la pancarta 'censurada' de la Plataforma per la Llengua amb el lema, 'Qui estima la llengua la protegeix'. La concentració ha comptat amb la lectura d'un manifest per part d'un membre de Plataforma per la Llengua Menorca, en el qual s'ha explicat la cronologia dels fets i s'ha deixat clar que l'Ajuntament no va entregar la primera resolució de la instància. Així, el consistori «ha comès un greuge contra la llengua pròpia i la llibertat d'expressió d'una ONG apartidista que únicament pretén lluitar perquè la nostra llengua no retrocedesqui en el seu ús social ni en els drets que li corresponen», tal com expressa el manifest.

Per altra banda, com ha anunciat el membre Plataforma per la Llengua Menorca en la lectura del manifest, l'ONG del català ha presentat aquesta setmana un recurs de reposició a la denegació de la instància per part de l'Ajuntament de Ciutadella.

Rebuig de l'Ajuntament

Cal recordar que l'Ajuntament de Ciutadella va denegar la col·locació d'una pancarta en defensa de la llengua catalana a la Plataforma per la Llengua, amb motiu de la Diada del Poble de Menorca.

L'entitat va dur a terme la instància pertinent per a mantenir la pancarta entre els dies 15 i 20 de gener i el consistori va autoritzar-la en un primer moment, però va acabar revocant aquesta autorització prèvia i la pancarta no es va poder penjar.

L'acte de penjar la pancarta estava inclòs en la programació de la Plataforma per la Llengua per a la celebració de Sant Antoni, amb altres propostes com una conferència sobre l'arribada del català a Menorca i la col·locació d'una paradeta al carrer Josep M. Quadrado, de Ciutadella, amb alguns voluntaris de l'entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.