Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi exigeix que es tornin a establir els «períodes tradicionals» de rebaixes

El portaveu d’El Pi-Proposta per les Illes Balears al Consell de Mallorca, Antoni Salas, ha presentat una moció per a recuperar el «període tradicional» de rebaixes. «El Pi sempre ha defensat que es tornin a instaurar els períodes antics, ja que és l’única manera que el comerç de proximitat pugui competir amb les grans superfícies», ha explicat el portaveu. Actualment els grans establiments poden fixar les rebaixes quan vulguin.

En ple carrer de Sant Miquel, el conseller portaveu, Neus Serra i Magdalena Vives en representació del partit han donat a conèixer aquesta proposta. «És necessari fer una aposta ferma i decidida pel comerç de quilòmetre zero. Les botigues de tota la vida estan en perill d’extinció i és la nostra obligació donar-los suport i fer que puguin competir d’alguna manera amb les grans cadenes», explica Salas. «Per això, s’ha de regular el mateix temps de saldos per a tothom».

Aquesta moció, pactada i consensuada amb les patronals del comerç de proximitat PIMECO i AFEDECO, també inclou que no es puguin ampliar les Zones de Gran Afluència Turística, especialment les de Avingudes i Portopí. «Les patronals fan aquesta demanda per mirar de subsistir», explica Salas.

Per altra part, la formació considera que el Consell de Mallorca s’ha d’implicar en la creació de centres comercials a cel obert als municipis de Mallorca o zones que ho necessitin. «Aquesta és una manera de donar un impuls al comerç local. Artà n’és un exemple», insisteix Salas. A més, el conseller demana que aquest Pla d’Implantació de Centres Comercials a Cel Obert estigui acompanyat de plans de seguretat, neteja i manteniment de les zones comercials i d’oci.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.