Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi: «Mallorca ha d’anar una passa més enllà i certificar-se com la primera destinació turística 100% circular»

El portaveu d’El Pi-Proposta per les Illes Balears, Antoni Salas, assegura que «està molt bé que els establiments de Mallorca tenguin un segell de sostenibilitat, però hem d’anar una passa més enllà. Mallorca s'ha de certificar com un destí circular. Això vol dir que tota la cadena de producció ha d’estar integrada i s’ha de retroalimentar».

Salas assegura que El Pi «vol un turisme d’equilibris: equilibris socials, econòmics, medi ambientals, en mobilitat… I la manera d’assegurar els equilibris és la circularitat. Així anirem una passa endavant de qualsevol altra destinació turística».

A més, Salas posa un exemple: «Si els hotelers reciclen i tot el rebuig orgànic el transformen en abonament, els pagesos poden agafar aquest abonament per a cultivar i vendre les verdures als hotels perquè aquests els donin als clients. Això és la circularitat. I això és el que hem d’arribar a aconseguir perquè beneficiaria a tots els qui participen d’aquesta cadena de producció turística».

«Ens hem d’avançar, crear un certificat de circularitat i ser la primera destinació certificada al complet dins aquesta circularitat. Mallorca ha de ser un mirall i un exemple per a la resta del món», ha explicat el conseller portaveu d’El Pi.

«També és molt important apostar per la Formació Professional per a tenir mà d’obra qualificada. El nostre sector turístic és líder mundial i el personal que fa feina també ho hauria de ser», assegura Salas. «A més, aquesta també és una reivindicació del sector», recorda.

Salas, a més, també ha reivindicat la necessitat de donar més dinamisme al sector turístic amb l’obertura de la borsa de places turístiques. «Això sí, s’ha d’acabar amb l'oferta il·legal perquè és un desgavell i només contribueix a la saturació la nostra terra», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.