Setmanari d'informació local - 138 anys

Taltavull reivindica «l'esperit festiu i solidari» de les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha reivindicat aquest dissabte, en l'homilia de la celebració del patró de Palma, «l'esperit festiu i solidari» de Sant Antoni i Sant Sebastià.

En aquesta celebració, que ha estat concelebrada pel degà de la Seu, Teodor Suau, i els canonges, han participat el batle de Palma, Jaime Martínez, el president del Consell, Llorenç Galmés, la consellera de Famílies i Serveis Socials, Catalina Cirer, i els regidors del PP a l'Ajuntament de Palma. Durant la festa a la Seu, han estat venerades les relíquies del sant, que enguany fa 500 anys que van arribar a Mallorca.

Precisament, sobre la celebració del patró de Palma, i també de la festa de Sant Antoni, el Bisbe ha dit que «és curiós veure amb quina serietat es viuen determinats actes que fan vibrar la ciutadania reunida per a celebrar, trobar-se, conviure i divertir-se».

«Per a molts, l'aspecte religiós, de cada vegada té més poca vigència i és relegat gairebé a un record del passat», ha lamentat, si bé, «així i tot, una festa sempre ha estat, és i hauria de ser una oportunitat de renovació personal i col·lectiva, i així reprendre de nou aquelles activitats habituals que marquen el caminar de cada dia, el pas del temps i li donen qualitat i perennitat».

«És un goig viure'l així, fent pinya, amb esperit festiu i solidari, fent poble, sentint-nos corresponsables del seu progrés en totes, en totes les seves dimensions, fruit d'un laïcisme ben entès, on tot té cabuda i reconeixement, alhora que aprenem la lliçó de la història, i tractem de fer una lectura creient», ha afegit Taltavull. En acabar l'Eucaristia, les autoritats i tots els assistents han pogut acostar-se a reverenciar la relíquia de Sant Sebastià.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.