Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO atribueix les xifres d'atur a la campanya de Nadal i exigeix millores en les condicions salarials

54943

El sindicat CCOO ha apuntat que les dades d'atur publicades aquest dimecres pel Ministeri d'Ocupació i Economia Social són «habituals» a la campanya de Nadal i ha reivindicat millores en les condicions de vida, amb «augments salarials» que ajudin els treballadors a «fer front als elevats preus dels productes de primera necessitat».

La central sindical ha explicat a un comunicat que durant aquesta època de l'any augmenten les afiliacions a la Seguretat Social per a poder donar resposta a la forta demanda de productes i serveis que té lloc en aquestes dates.

Per a CCOO, l'any 2023 ha estat un any de descens de la desocupació i creació de llocs de treball, però han exigit que les condicions laborals de tots els treballadors de les Illes Balears siguin «un element clau a tenir en compte».

«S'ha de treballar per a incentivar i facilitar la qualificació dels professionals, la seva adaptació a les tecnologies digitals i han de regular-se i controlar les càrregues de treball i el respecte als dies de descans», han assenyalat.

A més, han reclamat que es tingui en compte que s'han d'establir mecanismes per a combatre la figura de «la persona treballadora pobra», que «cada vegada es fa més present». Al mateix temps, CCOO posa el focus en el greu problema de l'accés a l'habitatge que, diuen, sembla un «mal endèmic de l'arxipèlag».

L'agrupació de treballadors ha subratllat que aquestes mesures van encaminades a aconseguir «un model econòmic que sigui més sostenible socialment».

En CCOO han afirmat ser conscients que es viuen «moments de gran incertesa», tant en l'àmbit econòmic com ambiental, per la qual cosa «es fa obligatori un gran pacte social i polític sobre el model econòmic».

Entre altres elements d'aquest acord, han situat que es contemplin aspectes com «la diversificació i transició cap a un model més sostenible», que generi ocupació de qualitat durant tot l'any.

«Ara, donada la conjuntura econòmica i l'arribada de fons europeus, no es pot deixar escapar aquest moment per a fomentar un canvi que afavoreixi, d'una banda, millorar la qualitat del servei oferit i, per un altre, proporcionar les òptimes condicions de treball dels treballadors», han manifestat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.