Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 7.000 persones passen per la segona edició de SAGA, saló del 'gaming'

54179

Més de 7.000 persones han passat per la Farga de l'Hospitalet de Llobregat per visitar la segona edició de SAGA, saló del gaming, que la Plataforma per la Llengua ha organitzat amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Això és el doble d'assistents que en la primera edició, quan en varen ser 3.500.

La iniciativa, que vol ser el punt de trobada de les comunitats catalanoparlants vinculades al món del videojoc, ha reunit 75 expositors entre empreses, clubs i centres formatius, ha lliurat els Premis SAGA als videojocs en català de l'any i ha acollit competicions de League of Legends amb el Futbol Club Barcelona com a convidat especial. En els partits d'aquest diumenge, per primera vegada a la història s'han pogut sentir les veus del videojoc doblades al català gràcies a una versió de demostració feta per la comunitat gamer catalanoparlant.

En el marc del saló, aquest diumenge al migdia, LAL (Los Angeles Luckers) Pink Girona ha guanyat la Copa de les Estrelles del League of Legends, una copa que ha servit per presentar els millors equips de la competició oficial en català d'aquest videojoc, la competició LlOP que organitza Gamesports Electrònics. LAL Pink Girona s'ha imposat al Família Iogurt Girona en un partit únic, però tots dos finalistes han pogut jugar contra l'equip de League of Legends del Futbol Club Barcelona, un equip professional de la Liga de Videojuegos Profesional, que juga habitualment en castellà però que en el marc de SAGA ho ha fet en català, i que ha guanyat contra tots dos.

Ha estat durant aquests partits d'exhibició quan ha arribat la sorpresa: per primera vegada s'han pogut sentir en català les veus del League of Legends, gràcies a una versió de demostració d'una modificació no oficial del joc feta entre FandubbersCat, el Projecte Ce Trencada i Gamesports Electrònics. Aquesta versió es pot descarregar de franc a Internet, i, tot i que no és oficial, suposa un pas endavant per a la normalització de la llengua. Els impulsors del doblatge posen les veus a disposició de l'empresa desenvolupadora, perquè les incorpori sistemàticament al videojoc i faci extensiu el català a la interfície gràfica.

Les competicions del saló s'han pogut seguir en directe al canal de YouTube de la Plataforma per la Llengua i també al compte de Twitch de Gamesports Electrònics. Les retransmissions d'aquest canal van batre dissabte el rècord d'audiència en les retransmissions de videojocs en català, amb un pic de 1418 espectadors únics simultanis. A més, en total, durant tot el cap de setmana, han estat més de 74.000 espectadors únics els que han seguit les partides en directe.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.