Setmanari d'informació local - 138 anys

VOX exigeix 20 milions d'euros per a implantar la segregació lingüística als centres educatius

Tomàs Moyà - Europa Press

El grup d'extrema dreta VOX ha registrat una esmena als Pressupostos autonòmics per a destinar fins a 20 milions d'euros a la implantació de la segregació lingüística als centres educatius.

Ho ha anunciat aquest dijous la portaveu de la formació al Parlament, Idoia Ribas, que s'ha mostrat optimista respecte al suport del Partit Popular a aquesta mesura «necessària», tot i que ho ha fet recordant als socis d'investidura que faran «valdre els vots perquè no governen amb majoria absoluta».

«No vull ser dràstica, però el PP governa en solitari i sense majoria, així que necessita el nostre suport per a tirar endavant les seves iniciatives, també els Pressupostos», ha afirmat a les preguntes dels mitjans en relació amb la possibilitat que l'acceptació d'aquesta partida condicioni el suport al conjunt dels comptes autonòmics.

Aquests 20 milions d'euros, que segons ha explicat anirien destinats únicament als quatre primers mesos del curs escolar vinent, podrien ser fins i tot ampliats «si fos necessari».

Ribas, no obstant, no ha aclarit sobre què s'ha fixat aquesta quantitat i ha admès que VOX s'ha basat en les «impressions» que se li han traslladat en relació amb la necessitat de més personal i infraestructures als centres que finalment s'acullin a la segregació lingüística.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.