Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO es concentra per una Palestina «lliure, independent i sobirana»

El sindicat CCOO Illes Balears ha organitzat per a aquest dimecres, 29 de novembre, a les 12.00 h, un acte simbòlic de suport del poble paslestí a Palma.

Amb el lema 'Llibertat per a Palestina', la concentració s'ha fet a la seu del sindicat CCOO a Palma (carrer Francesc de Borja Moll, 3) i s'ha llegit el següent manifest:

'Llibertat per a Palestina!'

«Des de l'any 1977, el 29 de novembre de cada any, o al voltant d'aquesta data, les Nacions Unides commemoren el Dia Internacional de Solidaritat amb el Poble Palestí. Des d'aleshores, aquest dia es converteix en una ocasió perquè les organitzacions solidàries del món posin el focus sobre el fet que continua pendent, la creació de l'Estat de Palestina que s'havia d'haver complert després de la resolució del 29 de novembre de 1947, i per expressar solidaritat amb el poble palestí.

Aquest 29 de novembre de 2023 és especialment dolorós: des de fa més d'un mes, la Franja de Gaza està exposada a una de les massacres a què ha estat sotmès el poble palestí des de la usurpació de les seves terres a mans de les forces de ocupació israelianes davant la flagrant connivència internacional i fent cas omís de tots els convenis, normes internacionals i acords humanitaris.

CCOO se suma a la regional àrab de la Confederació Sindical Internacional (CSI) a l'hora de denunciar la pèrdua massiva de vides, béns i infraestructures bàsiques a Gaza i Cisjordània, de denunciar l'ús de diversos tipus d'armes prohibides internacionalment en una nova violació del IV Conveni de Ginebra relatiu a la protecció deguda a les persones civils en temps de guerra, 1949 i de recordar les obligacions d'una potència ocupant cap a la població civil.

Al costat dels sindicats palestins i els sindicats àrabs afiliats a la CSI assenyalam com la humanitat en el seu conjunt ha estat testimoni de les matances diàries comeses contra menors, dones, hospitals i escoles a la Franja de Gaza, el territori més densament poblat del món que s'ha convertit en un escenari de crims, de neteja ètnica en tota regla, enmig de fortes crides internacionals per aturar aquesta maquinària de mort i el setge mediàtic als discursos que condemnen i exigeixen la fi de la guerra sobre Gaza.

Denunciam i condemnam en els termes més enèrgics, els crims de l'ocupació i l'escandalosa connivència internacional alhora que expressem la nostra solidaritat amb el poble palestí. Exigim una vegada més l'alto el foc permanent i l'obertura de corredors humanitaris. En aquest 29 de novembre, avui més que mai, cridam a exigir Llibertat per a Palestina. Per una Palestina lliure, independent i sobirana!»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.