Setmanari d'informació local - 138 anys

La seu d'ARCA acull la presentació d'un llibre sobre el patrimoni de les torres i talaies

La seu d'ARCA ha acollit aquesta setmana la presentació del llibre d'Àngel Aparicio 'La torre de Cap Andritxol. La història, l'arquitectura i els personatges'. La presentació ha servit per a reivindicar el «patrimoni vital» de les torres i talaies de les Illes Balears.

Àngel Aparicio és membre fundador del Grup d'Estudis de les Fortificacions de les Illes Balears i n'és el seu president des de l'any 1994. Ha publicat nombrosos estudis sobre torres, talaies i fortaleses i ha publicat més de 20 llibres sobre elles.

Torre amb història

La torre de Cap Andritxol, és un lloc històric entre Calvià i Andratx i ha estat l'Ajuntament d'aquesta darrera localitat qui ha facilitat l'edició d'aquest llibre. La torre es va començar a construir l'any 1581. Es va dotar d'armament un any més tard i va ser restaurada l'any 2003. Durant uns anys va ser propietat de la model Claudia Schiffer.

Segons ARCA, «tots els llibres d'Àngel Aparicio (i aquest també) vessen Patrimoni per tots els costats. Patrimoni documental, tan important, tan invisible, i per tant tan fràgil, però també patrimoni històric i arquitectònic, sociològic, industrial, militar, etnològic i natural, sense oblidar el patrimoni lingüístic amb un vocabulari específic que permet mantenir el seu coneixement».

Així, el punt àlgid de transmissions de senyals entre torres i talaies costaneres va ser durant els segles XVII i XVIII. Després, els nous sistemes de comunicació gairebé anul·laren la seva utilitat i varen ser abandonades.

Des d'ARCA consideren que «avui les torres, talaies i les fortaleses són un patrimoni a reivindicar i conservar acompanyades d'un alt valor paisatgístic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.