Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Un metge d'urgències de Son Espases reivindica que l'ús de la llengua pròpia ha de ser essencial en l'atenció als pacients

Joan Vidal, metge d'urgències de l'Hospital Son Espases, és el protagonista del cinquè vídeo que l'Obra Cultural Balear ha publicat sobre testimonis de personal sanitari contrari a l'eliminació del requisit de català.

Vidal explica de manera detallada l'impacte negatiu que pot tenir en el pacient que se li vulneri el dret a ser atès en la seva llengua. «La base principal de la relació metge-pacient és la comunicació. La labor del professional ha de ser que el pacient es pugui expressar de la millor manera possible, i és lògic que això sigui amb la llengua pròpia».

També explica que després de 30 anys fent feina a la sanitat pública, creu que «cada vegada el personal sanitari monolingüe desisteix més de fer l'esforç per deixar que el pacient es pugui expressar de la millor manera, i de manera molt subtil o indirecta fan que el pacient s'acabi expressant en una llengua que no és la seva».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.