Setmanari d'informació local - 138 anys

L'autor del vídeo de la Policia violant un domicili a Palma, denunciat pels agents, es nega a declarar

L'autor del vídeo viral de la Policia violant un domicili a Palma, durant el confinament, s'ha acollit aquest dimarts al seu dret a no declarar en el seu interrogatori com imputat per un delicte de desobediència.

El jove estava citat a les 9.30 hores en el Jutjat d'Instrucció número 7 de Palma arran d'una denúncia dels policies que varen intervenir en els fets i els sindicats policials Jupol -assistits per Martín & Casado Abogados- i CEP -assistits pel lletrat Antoni Montserrat.

El tràmit ha finalitzat en pocs minuts en anunciar l'investigat la seva intenció de no declarar.

El Jutjat número 7, del qual és titular el jutge Antoni Garcías, s'ha fet càrrec de les actuacions unificant les actuacions derivades de les respectives denúncies de Jupol i CEP.

Els fets recollits en el polèmic vídeo varen tenir lloc el 9 de maig, quan Mallorca estava en la fase 0 del pla de desescalada.

Els sindicats policials asseguren que una altra persona que es va identificar com a resident en el pis havia autoritzat els agents a entrar. En l'habitatge hi havia l'ara investigat, que va enregistrar el que ocorria amb el seu telèfon mòbil i va comminar els agents a sortir del pis.

El jove va continuar enregistrant la violació de domicili malgrat les amenaces dels policies i va retreure als agents que no tenien una ordre judicial, i va evidenciar que ningú havia donat permís per entrar, per la qual cosa en el vídeo els acusa d'haver entrat «per la força».
Tot i les evidències del vídeo, els sindicats policials diuen que l'actuació dels agents es va ajustar «plenament» a la llei. Les denúncies també són per la publicació del vídeo a Internet, destacant que en les imatges apareix el rostre i el cos dels agents, «permetent que aquests siguin fàcilment identificats, comprometent d'aquesta manera greument la intimitat dels policies implicats», tot i que les imatges evidencien que estaven cometent un delicte.

Per a d'aquí a unes setmanes estan previstes les declaracions, com a testimonis, dels policies que varen participar en la intervenció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.