Setmanari d'informació local - 138 anys

L'empresa de recollida de residus de Son Servera no arriba a un acord amb els treballadors per evitar la vaga

L'Ajuntament de Son Servera ha informat aquest dijous que l'empresa Melchor Mascaro no ha arribat a un acord després de diverses hores de negociació amb els treballadors del servei de recollida de residus per evitar la vaga.

Segons ha explicat el consistori en un comunicat, l'empresa ha ofert una pujada de salari inicial del 20% arribant a un 32% en quatre anys.

Segons l'Ajuntament de Son Servera, l'acord presentat per Melchor Mascaro «és similar a l'aprovat amb els treballadors de la mateixa empresa a altres municipis propers», com Sant Llorenç, incloses les taules salarials.

«Els treballadors sol·licitaven un acord més ambiciós en un menor termini de temps, encara que els mediadors els han insistit que perdrien una oportunitat de millora», han assenyalat des de l'ajuntament.

Des del consistori han explicat que «la reivindicació dels treballadors se solucionaria amb la negociació d'un conveni autonòmic».

«Com administració local sol·licitam que aquest conveni es negocii, tan aviat com es pugui, per equilibrar les condicions de tots els treballadors de les diferents empreses que es dediquen a la recollida de residus sòlids urbans (RSU)», han reclamat.

L'Ajuntament ha assegurat que la pujada oferida per l'empresa «era la solució imminent a la paralització de la vaga» i ha lamentat que no s'hagi pogut arribar a un acord.

«Continuarem amb la tramitació de l'expedient que licitarà el nou contracte de recollida de RSU d'acord amb la legislació vigent d'aplicació» han acabat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.