Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Menorca sol·licita cooperació per avançar en el projecte de Reserva de Biosfera

La consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, ha sol·licitat aquest dilluns la cooperació i coordinació del Govern espanyol i el Govern per «seguir avançant en el nostre projecte de Reserva de Biosfera".

Aquesta petició ha tingut lloc durant la presentació de l'ampliació de la Reserva de la Biosfera marina de Menorca, que ja és la més àmplia de l'entorn mediterrani. La ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha estat present a l'acte, en el qual també ha participat la presidenta de la Generalitat, Francina Armengol.

La cap de l'Executiu balear ha destacat que «Menorca s'ha tornat a avançar al futur» en temes clau com la «diversificació de l'economia, la protecció del paisatge, avançar en una transició energètica justa i apostar per l'economia circular, verd i blau».

En aquest sentit, la presidenta ha remarcat també els 27 anys des que l'illa va ser declarada Reserva de Biosfera i amb el que «va fer un pas decidit i ferm de voluntat de defensar les seves pròpies singularitats» pensant a llarg termini.

Per Armengol, aquesta voluntat d'acció ha permès «construir des de la innovació i des de l'aposta ferma per anar modernitzant la necessitat de combinar la sostenibilitat econòmica, social i ambiental» a través del«compromís amb la seva pròpia terra».

A més, també destacat la voluntat d'aprovar al Parlament la Llei de la Reserva de la Biosfera «amb un ampli consens».

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assegurat que estan «molt satisfets que la zona nucli de la Reserva de la Biosfera sigui el Parc Natural de s'Albufera des Grau. Reforçar la seva conservació, així com potenciar el seu gaudi i coneixement per part de la ciutadania no només garanteix el dret a l'accés al medi natural, sinó que també permet transmetre a les generacions futures la importància i riquesa de la biodiversitat de les nostres illes, així com la necessitat de preservar-la».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.