Setmanari d'informació local - 138 anys

El Jutjat anul·la el rescat del Túnel de Sóller

38889

El Jutjat del Contenciós-administratiu número 3 de Palma ha anul·lat el rescat del Túnel de Sóller en considerar que «no està prou acreditada la concurrència d'interès públic», segons han informat a Europa Press fonts de la concessionària, Globalvía. L'empresa està estudiant la sentència per avdecidir els seus pròxims passos.

Durant la legislatura passada, el Consell de Mallorca va decidir rescatar la infraestructura de manera que el peatge s'eliminés a partir del primer de setembre de 2017, a cinc anys de la seva finalització. Per a això va calcular un cost de 17,4 milions d'euros. No obstant això, l'empresa va sol·licitar mesures cautelars i la Justícia va paralitzar el rescat, que no va poder fer-se efectiu en la data prevista.

El Tribunal Superior de Justícia va aixecar posteriorment aquestes mesures i finalment, el 28 de desembre l'empresa va avançar la gratuïtat del Túnel hores abans del previst per les autoritats, que havien convocat un acte públic per al moment de l'entrada en vigor del rescat.

En endarrerir-se uns mesos l'obertura prevista del Túnel, el cost per al Consell seria una mica menor ja que es reduïen el nombre de dies que la infraestructura seria gestionada directament pel Consell, fins als 16.290.000 d'euros.

No obstant això, Globalvía ​​havia xifrat en 31 milions d'euros el cost del rescat, lluny de la quantitat oferta pel Consell de Mallorca. L'empresa va qualificar d'«erroni» el preu fixat per la institució i la va acusar d'utilitzar un informe signat per «un professional inadequat i inexpert, sense els deguts coneixements en valoració de contractes concessionals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.