Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal denuncia que les Balears «no tendran veu ni vot» en la comissió de reconstrucció estatal

38861

Esquerra Confederal, grup al Senat conformat per MÉS per Mallorca, Compromís, Geroa Bai, Adelante Andalucía, Catalunya en Comú Podem i Más Madrid, ha lamentat via el senador de MÉS Vicenç Vidal en un comunicat que «la proposta dels partits en el govern de l'estat, PSOE i Unidas Podemos, per a la configuració d'una Comissió per a la Reconstrucció Econòmica i Social d'Espanya, no està avançant de moment en la direcció del que la setmana passada suggeria Izquierda Confederal: no és una proposta plural i no representa al conjunt de territoris i partits polítics de l'estat».

Segons Vidal, la proposta de Sánchez i Iglesias «no inclou el senat, ni la societat civil ni el conjunt de partits polítics amb pes als seus territoris ni les Illes Balears, que no tendran veu ni vot. És una proposta coixa que no afavoreix el dibuix d'una radiografia realment representativa de la realitat dels diferents territoris i nacionalitats de l'Estat».

El senador de designació autonòmica per les Illes Balears ha volgut destacar també que la proposta «contradiu el to amable de les declaracions del vicepresident Iglesias a l'últim ple del senat en què va fer un al·legat al pluralisme polític. Una pluralitat que és paper mullat i situa, novament, a la realitat plurinacional de l'estat, indispensable per afrontar correctament la crisi post-Covid-19, en un segon terme».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.