Setmanari d'informació local - 138 anys

Deià permet els desplaçaments als horts d'autoconsum

38851

El batle de Deià, Lluís Apesteguia, ha explicat que l’Ajuntament d’aquest municipi «ha declarat per decret de batlia que tots els horts d’autoconsum són fonts principal d’aliments». Això, segons explica, «permet que la persona titular o explotadora de l’hort pugui moure’s entre el seu domicili i el lloc on conra amb una declaració responsable d’aquesta necessitat i una autorització expedida per batlia».

Apesteguia ha assenyalat que les mesures es fan «atenent-nos a les màximes mesures de seguretat i cercant el menor risc per a la ciutadania». Així mateix, el batle ha assenyalat que «la Delegació del govern ha estat especialment restrictiva en el cas de les Balears, però hem cregut que una correcta interpretació d’allò que es va disposar permetia que els ciutadans acudissin als seus horts».

«Recordem que, en molts casos, aquests horts són fonamentals per a moltes persones i famílies en situacions de manca d’ingressos i que suposen un estalvi important; a més, no es pot tenir en compte només la necessitat present sinó també la que pot tenir la família en un futur: si no se sembren ara no es podran recollir el fruit més endavant», ha assenyalat Apesteguia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.