Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS reclama que es permetin els desplaçaments als horts urbans i d'autoconsum

38797

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha reclamat aquest dilluns a la Delegació del Govern espanyol a les Balears que reconsideri la restricció per a poder anar als horts urbans i d'autoconsum.

Segons Noguera, «malgrat que el decret de l'estat d'alarma estableix que estan permesos els desplaçaments per a l'adquisició d'aliments, la Delegació del govern ha interpretat que la producció d'aliments per autoconsum són activitats accessòries o recreatives. Tot just el contrari del que han fet a altres territoris on s'ha flexibilitzat aquesta possibilitat sota determinades mesures controls».

En aquest context, Noguera ha recordat que «és més segur anar a l'hort que als supermercats. Els horts es poden treballar de forma individual, evitant el perill de contagi». De fet, assegura Noguera, «no té sentit permetre que es formin llargues cues als supermercats però en canvi no sigui considerada la possibilitat d'anar a collir la verdura o fruita pròpies». Segons el coordinador ecosobiranista, els horts urbans i d'autoconsum, «suposen en molts casos un estalvi econòmic per a la persona o família usuàries. Són cabdals per col·lectius vulnerables com persones jubilades o en situació d'atur». A més, assenyala Noguera, «creiem també que als horts comunitaris, urbans i socials, promoguts per col·lectius o ajuntaments, es poden marcar unes directrius clares perquè s'implantin torns d'assistència, amb l'objectiu de complir amb les exigències sanitàries».

En la mateixa línia el diputat i portaveu de MÉS a la comissió d'agricultura del Parlament, Joan Mas 'Collet', ha recordat que ara és l'època de sembra de bona part de les plantes que conformen l'hort d'estiu. «Afrontar l'emergència sanitària amb garanties passa necessàriament per augmentar l'autoabastiment del nostre territori, i per tant, els horts particulars són una peça fonamental». El diputat insisteix que els horts particulars «formen part de la nostra cultura mediterrània i de la nostra gastronomia i molts dels aliments que es produeixen es conserven i permeten tenir rebost per passar l'hivern».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.