Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca demana regularitzar la situació de les persones «sense papers» que fan tasques de cures

38581

Més per Menorca ha registrat aquest divendres al Parlament una Proposició no de Llei (PNL) instant el Govern a reclamar a l'Estat espanyol la «regularització de les persones migrades sense papers que fan tasques de cures».

Els menorquinistes recorden que les cures a dependents i les tasques de la llar recauen, bàsicament, sobre les persones migrades sense papers–en la seva gran majoria dones– i que per la situació actual de confinament s'han vist abocades a una «vulnerabilitat encara més acusada».

Com a exemple, Més per Menorca posa les treballadores obligades a tenir cura de persones amb positius per la Covid-19 «sense les mínimes mesures de protecció» o «amb manca de respecte pels horaris» en els casos de dones internes, a més dels salaris precaris, «que són una constant». Per la seva situació d'irregularitat, afegeixen, totes aquestes persones no tenen cap tipus de garantia ni cobertura enfront a l'Estat i la policia, de manera que poden ser «recriminades i multades» quan es dirigeixen a fer la seva feina.

Des de Més per Menorca denuncien que les mesures anunciades per Pedro Sánchez «no tendran impacte en els ingressos i condicions laborals d'aquestes persones», en trobar-se fora del règim general. Per tant, consideren que aquesta és una qüestió «de drets socials i humans».

«Malgrat que és l'Estat qui té les competències en nacionalitat, immigració, emigració, estrangeria i dret a asil, volem que el Govern li reclami mesures per protegir aquest col·lectiu» que, segons la diputada Patrícia Font, «està vivint grans injustícies i major precarització de les condicions laborals». Font ha insistit que «cal posar en valor la tasca de cures, les faci qui les faci».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.