Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS defensa flexibilitzar de manera gradual les sortides dels nins a partir del 26 d'abril

38481

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha defensat aquest dijous les sortides graduals, i a partir del 26 d'abril, dels infants mantenint «l'exemplaritat» que considera que està tenint el conjunt de la ciutadania durant la crisi sanitària derivada per la Covid-19. Segons Noguera, «aquesta regulació hauria d'estar vigilada i no abusar de l'excepció. De fet, països com França, Suïssa, Bèlgica o Suècia, deixen sortir als nins acompanyats d'un adult», ha assenyalat.

Noguera explica que els nins «es veuen obligats a romandre tancats entre les parets de casa les 24 hores, sovint en habitatges molt petits, i això, com ja ho han assenyalat els pediatres i psicòlegs, a la llarga pot fer molt mal a la seva salut, física i mental». En aquest sentit, insisteix en el fet que les autoritats sanitàries han de planificar aquestes sortides «atenent sempre a criteris professionals».

En aquest sentit, Noguera avala la proposta de la Plataforma per la Infància, en la qual s’integren entitats com UNICEF, Creu Roja o Càritas, que planteja estudiar la possibilitat «d'habilitar espais exteriors per torns i supervisats, perquè, sense posar en risc a ningú, es permeti als nins i nines sortir al carrer, jugar i realitzar una mínima activitat física».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.