Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pacte de Govern rebutja una iniciativa d’El Pi per impedir la implantació d’una gran superfície comercial a ses Fontanelles

37265

El Parlament ha rebutjat instar el Govern a aprovar o impulsar tots els canvis normatius que siguin necessaris per a impedir que als terrenys de ses Fontanelles s’implanti una nova gran superfície comercial, tal com plantejava una Proposició no de Llei del Grup Parlamentari El Pi debatuda aquest dijous a la Comissió d’Economia.

L’acord ha comptat amb el vot en contra dels grups que donen suport a l’executiu de Francina Armengol i amb l’abstenció del Partit Popular i Vox. No obstant això, El Pi ha rebut el suport unànime de la Comissió en la seva petició al Govern de dur a terme una política comercial compromesa amb el petit i mitjà comerç (amb mesures com els centres comercials a cel obert o la formació dual), tot ajudant i potenciant la seva competitivitat davant el repte digital i la pressió dels grans operadors.

Segons el diputat d’El Pi, Josep Melià, «les darreres decisions judicials evidencien que ses
Fontanelles poden ser ben aviat una realitat, un fet que aprofundiria en la tendència cap a la minva d’empreses, a l’oligopoli dels grans operadors i a una pèrdua de dinamisme econòmic». En aquest sentit, Melià explica que el Govern «pot dialogar amb els promotors i té capacitat per trobar alternatives a l’ús comercial dels terrenys, coordinant-se amb la resta d’administracions, especialment amb l’Ajuntament de Palma».

Per altra banda, el Parlament insta el Govern, a petició del Grup Parlamentari El Pi, a trobar, durant el primer quadrimestre de l’any 2020, les línies adequades per ajudar a rebaixar els elevats costos elèctrics de les explotacions agràries com més aviat millor. Així mateix, la iniciativa d’El Pi- aprovada per unanimitat a l’esmentada comissió- planteja que, en l’establiment dels criteris per tal de rebre aquests ajuts, es prioritzin les explotacions d’agricultors professionals i, si és possible, les zones de major valor agrari.

La Proposició no de Llei fou presentada amb la voluntat de donar compliment a una esmena
parcial del Grup Parlamentari El Pi incorporada als Pressuposts Generals de la Comunitat en
aquesta matèria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.