Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca aconsegueix que el Govern accedeixi a presentar un model de policia autonòmica

37199

Més per Menorca ha aconseguit aquest dimarts el compromís del Govern de presentar una proposta de model de cos de policia autonòmica.

La moció dels menorquinistes aprovada al Parlament recorda que la proposta de policia pròpia s'hauria d'haver fet pública el desembre de 2018, per donar compliment a la Disposició addicional 2a de la Llei 11/2017, de modificació de la llei de coordinació de policies locals. Per tant, ara, el Govern haurà d'urgir l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears a acabar i fer públic el plantejament de cos de policia autonòmica.

El diputat Josep Castells ha recordat que ja havia demanat pel tema dues vegades a la consellera Isabel Castro, sense obtenir una resposta satisfactòria.

Els ecosobiranistes consideren que, amb una policia pròpia, «avançaríem en l'autogovern i també solucionaríem diversos problemes que tenim actualment: plantilles de cossos de policia locals insuficients; poca capacitat de respondre amb dotació suficient a situacions excepcionals o temporals (zones turístiques, festes populars massives...); i ineficiència i incompetència en el control de les competències pròpies de Govern i consells insulars, degut a la manca dels serveis d'inspecció i policia competents per a fer-ho».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.