Setmanari d'informació local - 138 anys

Un passatger diu a dos guàrdies civils que duu una bossa recol·lectora fecal i li contesten «esto es España, habla en español» i li fan perdre el vol

35459

Dilluns de la setmana passada un ciutadà amb passaport belga i resident a Catalunya, havia de volar a Brussel·les des de Barcelona, però al control d’accés al servei de seguretat de l'aeroport varen veure que portava alguna cosa davall la roba. Li varen demanar que ho ensenyàs i ell els va explicar, en català, perquè no parla ni gairebé entén el castellà, que era una bossa amb excrements que duu després d’una operació per càncer de còlon.

L’home ha explicat a Benet Iñigo Martí, periodista de RAC 1, que la Guàrdia Civil no l’entenia, que li van dir que «això és Espanya i es parla espanyol», i se'n varen riure i no li varen oferir servei de traducció.

Quan finalment, tot i la vergonya, es va abaixar els calçons per ensenyar la bossa, els agents varen posar-li una denúncia per alteració de l’ordre públic. Després se'l dugueren a una sala apartada i, sempre segons l'explicació del ciutadà belga, quan els va fer una precisió sobre el poble on vivia li varen posar la segona denúncia per negar-se a cooperar amb l’autoritat.

Passat el tràngol i quan ja estava assegut a l’avió, el varen fer baixar. Ara l’home vol denunciar el tracte de la Guàrdia Civil i el fet que li varen vulnerar els seus drets.

Plataforma per la Llengua

Des de la Plataforma per la Llengua, que ha posat els seus serveis jurídics a disposició d’aquest home, demanen a la delegada del govern espanyol que prengui mesures. La directora de l’entitat, Neus Mestres, explica que com aquest cas n’hi ha més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.