Setmanari d'informació local - 138 anys

«A Son Sardina volem potenciar la identitat com a poble a través dels cossiers»

32733

Hem parlat amb na Paula Sevilla, que forma part de l'agrupació de Cossiers de Son Sardina, que enguany, per les festes patronals del poble, representaran dos nous balls: el Ball del Vuit i el Ball del Cós

- Explicau-nos la història de les Cossieres de Son Sardina

- La història dels cossiers de Son Sardina comença l'any 1981 quan en Francesc Valcaneres crea un grup de cossiers amb les balladores de l'escola de ball. A l'escola de ball de bot gairebé totes eren al·lotes les qui ballaven i és per això que tot són dones les que formen l'actual agrupació.

- Ballau només un pic a l'any?

- Ballam una vegada a l'any, sempre el segon diumenge de setembre (per la Patrona). abans també ballàvem pel Corpus però vàrem deixar de fer-ho perquè es mesclava amb comunions i en realitat és un dia que com a sardineres i sardiners no el sentim tant nostre.

- El proper 8 de setembre estrenareu dos nous balls: el Ball del Vuit i el Ball del Cós, com ha sorgit la idea d'ampliar el repertori?

- La idea de fer dos balls nous sorgeix de la necessitat de potenciar la identitat com a poble a través dels cossiers, d'evolucionar i creure-nos que el fet de tenir cossiers és qualque cosa més que (com deim nosaltres mig fent broma) anar amb les ulleres de sol amb tota la ressaca del dia anterior a veure'ls.

- On es podran veure aquests nous balls? I els de sempre?

- Es podran veure a partir de les 10.00 hores al carrer Passatemps. Un davant la seu de l'Associació de Gent Major, un altre davant la merceria i un altre al cantó dels carrers Ave Maria i Passatemps. Després, com sempre, ballarem dins l'església i a la Plaça.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.