Setmanari d'informació local - 138 anys

La 8a 'Caminada per la Memòria' culmina amb la inauguració d'una escultura i una placa d'homenatge a les víctimes

32665

Aquest divendres, s'ha celebrat la vuitena edició de la 'Caminada per la Memòria', organitzada per l'associació Memòria de Mallorca.

Com cada any, les persones que hi han pres part han partit des de Galilea i han arribat a Calvià resseguint el camí que varen fer dues dones el 23 d'agost de 1936, per recollir els cadàvers de dos homes assassinats pel franquisme: Joan Ferrà i Cristòfol Barceló.

La 'Caminada per la Memòria' ha tornat a recórrer els 9 quilòmetres que separen Galilea del cementeri de Calvià, on enguany s'hi han instal·lat una escultura i una placa en memòria de totes les víctimes.

En arribar al cementeri municipal, els participants han assistit a la inauguració de l’Espai per la Memòria, que inclou un monument a la víctima del franquisme Joana Vaño i una placa de recordatori amb els noms de les persones mortes.

La marxa han estat enguany especialment emotiva ja que és la primera vegada que la caminada té lloc després que s’hagi obert la fossa comuna de Calvià i s’hagi trobat el cos de Joana Vaño, única dona de les 14 víctimes documentades.

A l'acte hi han participat la presidenta de Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver, l'historiador Manel Santana i hi han actuat Glòria Julià i Victor Leiva que han interpretat la cançó de Vers Endins, 'Obrirem per tancar'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.