Setmanari d'informació local - 138 anys

Venjança de la Guàrdia Civil cap a la denunciant de discriminació lingüística: multa de fins a 225.000 euros

32097

Paula Rotger, treballadora d'una empresa que opera a l'aeroport de Son Santjoan de Palma, va denunciar que el passat 25 de juny, al matí, va ser víctima d'una discriminació per raó de llengua per part d'un agent de la Guàrdia Civil.

Rotger va presentar una denuncia davant l'Administració de Justícia, en la qual explica els fets ocorreguts aquell dia, a una zona de control, on hi havia guardes de seguretat i agents de la Guàrdia Civil. Va explicar que un dels agents li havia dit, entre d'altres coses: «a la autoridad se le habla en español» i, també, «o me hablas en español o no pasas».

Dues setmanes després Rotger va rebre, al seu lloc de feina, la visita de dos agents de la Guardi Civil, que li varen notificar en persona (diligència absolutament innecessària) que se li havia presentat una denúncia per «infracció a la normativa sobre navegació aèria».

Els agents de la Guàrdia Civil amb TIP V71246G i R00364F acusen Paula Ribot d'haver-se negat a ser escorcollada per una vigilant de seguretat i d'haver escapat del control i haver fugit d'una «zona crítica de seguretat de l'aeroport».

Els guàrdies proposen que Rotger sigui castigada amb una sanció administrativa en base a la llei de Seguretat Aèria 21/2003. Segons aquesta norma, les sancions poden ser d'entre 90.001 a 225.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.