Setmanari d'informació local - 138 anys

Pretenen multar la denunciant d'una discriminació lingüística a l'aeroport de Palma

31845

Una treballadora d'una empresa que opera a l'aeroport de Son Santjoan de Palma, P.R.R., va denunciar que el passat 25 de juny, al matí, va ser víctima d'una discriminació per raó de llengua per part d'un agent de la Guàrdia Civil.

P.R.R. va presentar una denuncia davant l'Administració de Justícia, en la qual explica els fets ocorreguts aquell dia, a una zona de control, on hi havia guardes de seguretat i agents de la Guàrdia Civil.

P.R.R. Va explicar que un dels agents li havia dit, entre d'altres coses: «a la autoridad se le habla en español» i, també, «o me hablas en español o no pasas».

Dues setmanes després dels fets, P.R.R. Ha rebut una notificació de la Direcció general de la Policia i Guardia Civil en la qual se li informa de l'obertura d'un procediment per «infracció a la normativa sobre navegació aèria».

Els agents de la Guàrdia Civil amb TIP V71246G i R00364F acusen P.R.R. D'haver-se negat a ser escorcollada per una vigilant de seguretat i d'haver escapat del control i haver fugit d'una «zona crítica de seguretat de l'aeroport».

Els guàrdies proposen que P.R.R. sigui castigada amb una sanció administrativa en base a la llei de Seguretat Aèria 21/2003.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.