Setmanari d'informació local - 138 anys

Són més cares les joguines en Nadal?

26339

El Nadal s'acosta i amb ell la pujada de preus a determinats articles. Un exemple d’aquesta pujada són les joguines, uns regals que segurament haurem de fer per als més petits de la casa o per a fills d'amics. Però, és veritat que en aquestes dates són més cares? Quant pugen?

El Nadal és un període en el qual es consumeix i es compra més, és a dir, es dispara la demanda. En resposta a això, els venedors augmenten la seva oferta disponible per poder fer front a aquesta pujada de demanda, fenomen que es dóna també al món de les joguines. A idealo sabien que això succeïa, per això han publicat un estudi on analitzen fins a quin punt és notable aquesta diferència.

Quant pugen les joguines en Nadal?

La demanda durant el període nadalenc augmenta fins a un valor 5 vegades més gran del normal. En resposta, l'oferta també augmenta per fer front a aquesta pujada. És a dir, sabent la gran demanda de joguines que hi haurà en aquest període, els preus pujaran.

Quines joguines pugen més en Nadal?

A idealo, varen escollir les cinc categories més populars de joguines i varen analitzar l'evolució de preu mitjà d'aquestes, comparant els mesos més cars del període nadalenc (novembre, desembre i gener) amb els més barats de la resta de l'any. Aquestes categories són: nines, LEGO, Playmobil, peluixos i Barbies.

Totes les joguines analitzades són més cares en el període nadalenc que en els mesos restants. Les nines Barbie sofreixen una pujada de fins a un 67,65 % si comparem el mes més car de Nadal (novembre) amb el més barat de la resta de l'any (abril). Els peluixos (+ 43,90 %) i les nines (+ 37,84 %) també sofreixen una pujada notable. Finalment, els clàssics LEGO (+ 27,40% %) i Playmobil (+ 28,95 %) també tendeixen a pujar, encara que d'una forma una mica més moderada.

Aquestes pujades de preu poden arribar a suposar una despesa significativa, especialment si comprem diverses d'aquestes joguines. Si haguéssim de comprar una sola joguina de cada categoria, l'increment del preu podria ser de fins a 80 € depenent del mes en què els compréssim.

Si en lloc de comparar el mes més car del període Nadalenc amb el mes més barat de la resta de l'any comparéssim el mes més car del període nadalenc amb la mitjana de tots els mesos de l'any, trobaríem un augment general del 10,02 % del preu de totes les categories de joguines analitzades. En aquest cas, les nines i accessoris Barbie també seria la categoria que més augmentaria de preu, costant un 25% més en Nadal que en tot l'any.

Què fer per estalviar en la compra de joguines

El primer que hem de tenir clar és que si volem estalviar-nos uns diners quan comprem joguines (i això és aplicable a moltes altres categories) és comprar amb antelació. Segons la nostra anàlisi, els mesos més barats per comprar joguines són els compresos entre març i agost. Això sembla tenir sentit, ja que són mesos allunyats de dates habituals de regals.

La segona estratègia és la de comparar preus. Els preus són molt susceptibles a pujar o baixar depenent del període de l'any i del canal de compra. Si anem a comprar-los online, mai està de més invertir dos minuts i saber si la compra que anem a fer és la més econòmica o si estem pagant de més.

El darrer consell per a aquest Nadal és que si estàs pensant a comprar regals pels més petits, segurament els trobis més barats com més s'allunyi la compra del Nadal, així que… encara ets a temps d'estalviar!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.